logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
reb  
#1 Posted : Sunday, February 18, 2024 10:34:26 AM(UTC)
reb

Rank: Guest

Joined: 2/18/2024(UTC)
Posts: 1

will ViaCAD™ 2D/3D v10 work with mac catalina 10.15.7?

thanks
Tim Olson  
#2 Posted : Sunday, February 18, 2024 5:33:44 PM(UTC)
Tim Olson

Rank: Senior Member

Joined: 2/2/2007(UTC)
Posts: 5,446
United States

Was thanked: 498 time(s) in 352 post(s)
Hello Reb

ViaCAD V10 was designed for macOS 10.8, 10.9, 10.10, and 10.11.

I did fire up a copy on my macOS 10.14.6 backup machine and it worked.

However, I don't have a macOS 10.15 to test. ViaCAD Mac is sensitive to major OS changes from Apple.


Tim


Tim Olson
IMSI Design/Encore
thanks 2 users thanked Tim Olson for this useful post.
damhave on 2/19/2024(UTC), TruggyDriver69 on 3/18/2024(UTC)
TruggyDriver69  
#3 Posted : Monday, March 18, 2024 9:20:16 AM(UTC)
TruggyDriver69

Rank: Member

Joined: 2/5/2023(UTC)
Posts: 34
Man
United States
Location: Out in the stix

Thanks: 4 times
Originally Posted by: Tim Olson Go to Quoted Post
Hello Reb

ViaCAD V10 was designed for macOS 10.8, 10.9, 10.10, and 10.11.

I did fire up a copy on my macOS 10.14.6 backup machine and it worked.

However, I don't have a macOS 10.15 to test. ViaCAD Mac is sensitive to major OS changes from Apple.


Tim




Mac OS Sonoma has been a disaster since its release.
24c  
#4 Posted : Monday, March 18, 2024 1:24:45 PM(UTC)
24c

Rank: Senior Member

Joined: 7/27/2015(UTC)
Posts: 251
United Kingdom

Thanks: 34 times
Was thanked: 39 time(s) in 31 post(s)
Originally Posted by: TruggyDriver69 Go to Quoted Post
]Mac OS Sonoma has been a disaster since its release.


Apart from external display switching default window sizing and menu bar placements with tool palette selection issues using a MacBook Pro M1 in un-docked, vs opened or closed mode, macOS Sonoma and Rosetta2 integration with SharkCAD Pro has been OK for me. However, it's hard to know who's at fault, put I've found solutions that eventually allowed me to use the software unabated... yes there are bugs in the software, that do annoy and frustrate, but it's hardly a disaster. :)

I've no ideas what PunchCAD numbers or resources are vs platforms and OS adoption rates, but if nobody on the dev team has a macOS Sonoma equipped device, then that would explain why those questions aren't answered.

Mike

macOS 14.3.1 (Sonoma) - MacBook M1 Max 64GB 2TB SSD & external display - SharkCAD Pro v14.1.0 build 1652
Tim Olson  
#5 Posted : Tuesday, March 19, 2024 10:56:53 PM(UTC)
Tim Olson

Rank: Senior Member

Joined: 2/2/2007(UTC)
Posts: 5,446
United States

Was thanked: 498 time(s) in 352 post(s)
>> but if nobody on the dev team has a macOS Sonoma equipped device,

I have macOS Sonoma on one of my disks for testing...


Tim
Tim Olson
IMSI Design/Encore
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.