logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
L. Banasky  
#1 Posted : Tuesday, August 20, 2019 11:10:04 AM(UTC)
L. Banasky

Rank: Senior Member

Joined: 2/16/2007(UTC)
Posts: 496

Thanks: 43 times
Was thanked: 57 time(s) in 49 post(s)
Getting tired of seeing this, SharkCAD 10 Pro P.C.
Now when I do anything I Export as SharkCAD Version 9, and also
as a .sat file, just so I can open it again.
Importing the file sometimes works.
I'm now going to use Version 9 all the time, Version 11 is
CRAP and not useable, Version 10 is going downhill and no support.
Larry
L. Banasky attached the following image(s):
This file is damaged!.jpg (20kb) downloaded 0 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
magicart  
#2 Posted : Tuesday, August 20, 2019 11:55:09 AM(UTC)
magicart

Rank: Guest

Joined: 6/20/2015(UTC)
Posts: 136
Man
Poland

Thanks: 36 times
Was thanked: 27 time(s) in 18 post(s)
Hi Larry,
I feel Your pain, I heard it happens when the software crashes and You restart PC after that. Always reopening the file is required after software crashes.


Magicart
posh.de  
#3 Posted : Wednesday, August 21, 2019 10:13:55 AM(UTC)
posh.de

Rank: Senior Member

Joined: 2/23/2007(UTC)
Posts: 432
Man
Germany

Thanks: 6 times
Was thanked: 22 time(s) in 19 post(s)
Undos are probably the most common reason for corrupting a model additionally unnoticed until the next file open. Saving periodically to a dedicated file e.g. by adding a serial number "xyz.01.sfx" etc. and using these documents if a former revision of the model is required instead of using the undo function is recommendable.
POSH GmbH
www.posh.de
thanks 2 users thanked posh.de for this useful post.
magicart on 8/21/2019(UTC), MPSchmied on 8/22/2019(UTC)
magicart  
#4 Posted : Wednesday, August 21, 2019 11:02:19 AM(UTC)
magicart

Rank: Guest

Joined: 6/20/2015(UTC)
Posts: 136
Man
Poland

Thanks: 36 times
Was thanked: 27 time(s) in 18 post(s)
Originally Posted by: posh.de Go to Quoted Post
Undos are probably the most common reason for corrupting a model


You have 100% right!!! After 6 years with SharkCad I'm afraid of three things: Undo, Links, MTS :-)


Magicart

Edited by user Wednesday, August 21, 2019 11:03:08 AM(UTC)  | Reason: Not specified

thanks 2 users thanked magicart for this useful post.
jlm on 8/21/2019(UTC), MPSchmied on 8/22/2019(UTC)
L. Banasky  
#5 Posted : Wednesday, August 21, 2019 1:32:53 PM(UTC)
L. Banasky

Rank: Senior Member

Joined: 2/16/2007(UTC)
Posts: 496

Thanks: 43 times
Was thanked: 57 time(s) in 49 post(s)
I think another problem is that I GROUP and UNGROUP assemblies to edit parts. If I lasso an assembly
that I UNGROUPED, and then GROUP, works fine.
If I SELECT ALL and GROUP, Shark crashes.
Larry
jlm  
#6 Posted : Wednesday, August 21, 2019 2:14:01 PM(UTC)
jlm

Rank: Senior Member

Joined: 2/18/2007(UTC)
Posts: 1,044
Man
France
Location: Limours

Thanks: 76 times
Was thanked: 49 time(s) in 31 post(s)
Originally Posted by: magicart Go to Quoted Post
Originally Posted by: posh.de Go to Quoted Post
Undos are probably the most common reason for corrupting a model

After 6 years with SharkCad I'm afraid of three things: Undo, Links, MTS :-)
Magicart


I fully agree with you Magicart !
Undo, Links, MTS
Many cases have been reported...
thanks 1 user thanked jlm for this useful post.
GARLIC on 8/21/2019(UTC)
magicart  
#7 Posted : Thursday, August 22, 2019 5:20:32 AM(UTC)
magicart

Rank: Guest

Joined: 6/20/2015(UTC)
Posts: 136
Man
Poland

Thanks: 36 times
Was thanked: 27 time(s) in 18 post(s)
Originally Posted by: L. Banasky Go to Quoted Post
I think another problem is that I GROUP and UNGROUP assemblies to edit parts. Larry


Hi Larry,
grouping is another never ending topic. I abandoned this function many years ago when I so this action makes a lot of tools doesn't work correctly. I prefer to group object using layers - for example put the whole assembly I want to group on one layer and that's all. I can select all, move all, rotate and make all group invisible just clicking the layer instead of group it... about dozen bugs less.

Magicart
thanks 4 users thanked magicart for this useful post.
jlm on 8/22/2019(UTC), GARLIC on 8/22/2019(UTC), MPSchmied on 8/22/2019(UTC), L. Banasky on 8/22/2019(UTC)
Users browsing this topic
Guest (2)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.