logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
PianoTondo  
#1 Posted : Monday, March 04, 2019 4:50:11 AM(UTC)
PianoTondo

Rank: Guest

Joined: 1/25/2019(UTC)
Posts: 24

Hi Everyone,
I'm going to deal with more difficult tasks.
In this case I'm trying to realize a "complicated" (for me) hollow on a solid object. I'm thinking to create some kind of shape to substract to the main solid but I don't know if it's the correct procedure. I'd like to build the object.

By the way I attach two drafts ( made with Strata 3D and pen ).
What are your kind advices ? :D
Should I use nurbs? I never used them...


Thanks for now, have a nice day!

Edited by user Monday, March 04, 2019 4:52:55 AM(UTC)  | Reason: Not specified

PianoTondo attached the following image(s):
1.jpg (130kb) downloaded 3 time(s).
2.jpg (124kb) downloaded 0 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Tim Olson  
#2 Posted : Monday, March 04, 2019 8:38:14 AM(UTC)
Tim Olson

Rank: Senior Member

Joined: 2/2/2007(UTC)
Posts: 4,998
United States

Was thanked: 208 time(s) in 183 post(s)
>>I'm thinking to create some kind of shape to substract to the main solid but I don't know if it's the correct procedure.

Yes subtracting a shape is a good approach. If you have smooth edges, follow up with edge blends after you subtract the core.

Tim
Tim Olson
IMSI Design / Encore
PianoTondo  
#3 Posted : Monday, March 04, 2019 8:56:14 AM(UTC)
PianoTondo

Rank: Guest

Joined: 1/25/2019(UTC)
Posts: 24

Yes It's the first Idea I had with the solids.
But what if I use the Mesh?
The problem is that (correct me if I'm wrong) to work properly with the mesh I should have to buy the powerpack.

Currently is there a way to design segments on a mesh? Once I created the mesh I can't delete or change segment, neither select them.
I'm used to work with mesh cause I usually worked with 3d program based on that kind of procedure, but I can't understand how to make it works in Viacad Pro.

Maybe I need an upgrade? Or is there a tutorial which explain the keymap or how to work freely with mesh?
I saw there is a feature selection in the powerpack which seems to enable the work with segments, faces and vertex.
digitalphaser  
#4 Posted : Monday, March 04, 2019 2:49:59 PM(UTC)
digitalphaser

Rank: Senior Member

Joined: 4/17/2015(UTC)
Posts: 201
Man
Germany
Location: Berlin

Thanks: 12 times
Was thanked: 23 time(s) in 23 post(s)
Mesh modeling with viaCAD is very unusual. PowerPack is responsible for the converting, correction, diagnostics etc. of mesh and has only a few functions for modeling. Do not suffer with it. Take the normal polygon modeler. Or surfaces would be good choice for your sketch.

Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.