logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Koen  
#1 Posted : Wednesday, October 10, 2018 3:56:37 PM(UTC)
Koen

Rank: Guest

Joined: 10/10/2018(UTC)
Posts: 4

Isometric view-partialHello,

I'm running Viacad Pro 10, build 1359; on Windows 10.

I'm encountering a serious issue when displaying an object in isometric perspective.

See below screenshot.

The problem gradually disappears when changing the perspective by mouse.
I played around with view properties/focal length, but that does not change anything. Oddly enough, when flipping the view 180 degrees, the object will display completely.

I searched online and in the program in each setting possible, but I cannot find a solution.
Am I missing something and is it a matter of changing a setting or is it a bug?

Many thanks in advance,
Koen
Koen attached the following image(s):
Viacad10 - isometric.jpg (390kb) downloaded 10 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
jdi000  
#2 Posted : Wednesday, October 10, 2018 6:21:50 PM(UTC)
jdi000

Rank: Administration

Joined: 7/29/2007(UTC)
Posts: 1,806
United States

Thanks: 1 times
Was thanked: 70 time(s) in 68 post(s)
Originally Posted by: Koen Go to Quoted Post
Isometric view-partialHello,

I'm running Viacad Pro 10, build 1359; on Windows 10.

I'm encountering a serious issue when displaying an object in isometric perspective.

See below screenshot.

The problem gradually disappears when changing the perspective by mouse.
I played around with view properties/focal length, but that does not change anything. Oddly enough, when flipping the view 180 degrees, the object will display completely.

I searched online and in the program in each setting possible, but I cannot find a solution.
Am I missing something and is it a matter of changing a setting or is it a bug?

Many thanks in advance,
Koen


Koen

Is specific to this file? Try exporting as a ViaCAD file and opening the exported file.

Regards

Jason
Windows 10, Win 7
Koen  
#3 Posted : Tuesday, October 16, 2018 3:15:21 PM(UTC)
Koen

Rank: Guest

Joined: 10/10/2018(UTC)
Posts: 4

Hi Jason,
Sorry it took a bit longer to get back to you.

I found the issue, but I do not know how to solve it.

Basically: in isometric view, everything that is positioned in the test drawing below Y= -230 cm (under the red line) doesn't get displayed. No issues in top view.

I also attached the file so you can have a look.

Edited by user Tuesday, October 16, 2018 3:17:25 PM(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
Drawing issue.vcp (7kb) downloaded 4 time(s).
Koen attached the following image(s):
Viacad10 - isometric problem.jpg (346kb) downloaded 2 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
L. Banasky  
#4 Posted : Tuesday, October 16, 2018 3:33:37 PM(UTC)
L. Banasky

Rank: Senior Member

Joined: 2/16/2007(UTC)
Posts: 441

Thanks: 29 times
Was thanked: 48 time(s) in 43 post(s)
Seems to open o.k. on Shark PC
Larry
L. Banasky attached the following image(s):
Isometric on PC.jpg (47kb) downloaded 1 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Koen  
#5 Posted : Wednesday, October 17, 2018 3:18:22 PM(UTC)
Koen

Rank: Guest

Joined: 10/10/2018(UTC)
Posts: 4

I experimented a bit more, it is definitely an issue in the isometric (and trimetric) view for all lines/points that are under Y=-300.

File Attachment(s):
Viacad10 - isometric problem 2.jpg (1,207kb) downloaded 4 time(s).
isometric view issue.vcp (26kb) downloaded 3 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
rockyroad_us  
#6 Posted : Wednesday, October 17, 2018 4:06:57 PM(UTC)
rockyroad_us

Rank: Senior Member

Joined: 9/12/2009(UTC)
Posts: 496
Man
United States
Location: In my place

Was thanked: 20 time(s) in 19 post(s)
Same here. I opened the Drawing issue file and it opened okay. It might be related to your graphics card. Once a year, I clean my system internally to avoid low performance. The card collects dust like hell and I break down my machine and vacuum and pressure blow the fans. You won't believe how much dust it can collect within a few months. Also, it can be a fire hazard.
FX 9-1224 Pro10-1371
OSX.11.6
2x2.8GHz Quad Xeon
32GB
Radeon HD6870 2GB
Work
Koen  
#7 Posted : Thursday, October 18, 2018 2:29:10 PM(UTC)
Koen

Rank: Guest

Joined: 10/10/2018(UTC)
Posts: 4

Thanks for the advice ... I'm running this on a laptop :-)

Speaking of which... I tried running the program on the integrated graphic core (Intel 620) and on the additional graphic "card": Nvidia Geforce MX150. No difference.

Did you open the drawing in Viacad or in Shark?
rockyroad_us  
#8 Posted : Thursday, October 18, 2018 4:29:12 PM(UTC)
rockyroad_us

Rank: Senior Member

Joined: 9/12/2009(UTC)
Posts: 496
Man
United States
Location: In my place

Was thanked: 20 time(s) in 19 post(s)
I opened them in both and both are okay. I've noticed you are in 1359. I believe there's a build 1371 that you should upgrade to. Maybe that will fix your issue.

FX 9-1224 Pro10-1371
OSX.11.6
2x2.8GHz Quad Xeon
32GB
Radeon HD6870 2GB
Work
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.