logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
UGMENTALCASE  
#1 Posted : Friday, July 14, 2017 4:18:58 AM(UTC)
UGMENTALCASE

Rank: Guest

Joined: 3/21/2017(UTC)
Posts: 41

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Morning,

I wanted to test the catia v5 and NX functions of shark, with a view to buy it, but the trial download doesn't have the function to do it? How can I test it please? I want to look at how the history is stored in the files once imported/exported.

Thanks
L. Banasky  
#2 Posted : Friday, July 14, 2017 5:35:14 AM(UTC)
L. Banasky

Rank: Senior Member

Joined: 2/16/2007(UTC)
Posts: 347

Thanks: 13 times
Was thanked: 32 time(s) in 28 post(s)
Catia v.5 files import as an ACIS solid, didn't have an NX file to try.
Larry

Edited by user Friday, July 14, 2017 5:39:11 AM(UTC)  | Reason: Not specified

L. Banasky attached the following image(s):
Imported Catia v.5 file.jpg (110kb) downloaded 16 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
UGMENTALCASE  
#3 Posted : Friday, July 14, 2017 5:42:45 AM(UTC)
UGMENTALCASE

Rank: Guest

Joined: 3/21/2017(UTC)
Posts: 41

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi thanks for the reply, could you export it as a V5 and post here for me to try in Catia?

Thanks
L. Banasky  
#4 Posted : Friday, July 14, 2017 10:35:25 AM(UTC)
L. Banasky

Rank: Senior Member

Joined: 2/16/2007(UTC)
Posts: 347

Thanks: 13 times
Was thanked: 32 time(s) in 28 post(s)
Here is the exported Catia v5 file. Just remove the .sfx extension.
Larry

Edited by user Friday, July 14, 2017 10:37:23 AM(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
Exported .CATPart.sfx (396kb) downloaded 15 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
UGMENTALCASE  
#5 Posted : Friday, July 14, 2017 1:34:14 PM(UTC)
UGMENTALCASE

Rank: Guest

Joined: 3/21/2017(UTC)
Posts: 41

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi Thanks for the file, I can't open it in Catia V5 R21. I just get an error. Trying to check the Catia Version of it I don't any results. Is there an option to pick which version to export too?

Thanks for the help!
L. Banasky  
#6 Posted : Friday, July 14, 2017 1:54:30 PM(UTC)
L. Banasky

Rank: Senior Member

Joined: 2/16/2007(UTC)
Posts: 347

Thanks: 13 times
Was thanked: 32 time(s) in 28 post(s)
The only options are Selected Only, which is the one I sent.
Checked file size without Selecting, same as with Select.
Multi file produces an error, probably because of just one object.
Larry
L. Banasky attached the following image(s):
No Options.jpg (53kb) downloaded 12 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
Guest  
#7 Posted : Friday, July 14, 2017 2:06:26 PM(UTC)
Guest

Rank: Guest

Joined: 8/27/2014(UTC)
Posts: 394

Was thanked: 12 time(s) in 11 post(s)
Ok, thank you :-)
UGMENTALCASE  
#8 Posted : Sunday, July 30, 2017 12:40:10 AM(UTC)
UGMENTALCASE

Rank: Guest

Joined: 3/21/2017(UTC)
Posts: 41

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi,

Just wanted to add I've had my IT guy load Catia V5 R24, and R26 on my laptop and I still can't open this file. Any ideas anyone?

Cheers
Baird001  
#9 Posted : Friday, August 04, 2017 2:05:10 AM(UTC)
Baird001

Rank: Guest

Joined: 8/4/2017(UTC)
Posts: 1

Sorry.I want to help you.But i have no idea.

Edited by user Wednesday, September 27, 2017 8:13:29 PM(UTC)  | Reason: Not specified

murray  
#10 Posted : Saturday, August 05, 2017 8:55:02 PM(UTC)
murray

Rank: Senior Member

Joined: 9/24/2014(UTC)
Posts: 128
Australia

Thanks: 2 times
Was thanked: 14 time(s) in 13 post(s)
Spatial is also Dassault Systemes, so CATIA imports ACIS .sat files anyway. The CATIA/NX/ProE/Parasolid interop is primarily for the benefit of import into Shark rather than export, all of those programs import .sat and STEP, exporting the proprietary formats doesn't carry history or feature tree, there's no innate benefit.
UGMENTALCASE  
#11 Posted : Sunday, August 06, 2017 10:01:44 AM(UTC)
UGMENTALCASE

Rank: Guest

Joined: 3/21/2017(UTC)
Posts: 41

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ok cheers, we only have certain licenses and most of the time not the step license, so it would need to be a proper catpart, but it doesn't explain why I can't load the file in?

Cheers
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.