logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

New Topic Post Reply
Options
Go to last post Go to first unread
Tim Olson  
#1 Posted : Sunday, November 06, 2016 2:59:05 PM(UTC)
Quote
Tim Olson

Rank: Senior Member

Joined: 2/2/2007(UTC)
Posts: 4,718
United States

Was thanked: 159 time(s) in 140 post(s)
Tested v10 1314 this weekend by creating a video showing various features of ViaCAD and PowerPack Pro converting an image into a 3D model.

https://youtu.be/7cM-fSPdyVo


Tim

Edited by user Sunday, November 06, 2016 3:00:37 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tim Olson
ViaCAD/Shark Development Team
EvoSoft
Links to ViaCAD Resources
murray  
#2 Posted : Sunday, November 06, 2016 7:46:54 PM(UTC)
Quote
murray

Rank: Senior Member

Joined: 9/24/2014(UTC)
Posts: 114

Thanks: 2 times
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Tim, watching you dealing with the outline of the horse, PP is treating the outline as a polyline, you refer to it as a polyline in the video, yet VC and Shark don't have native polyline tools. We can script and import a polyline via .spl, but it's treated as segments in the apps, gotta be grouped to be seen as contiguous. Why the ambiguous treatment?

That looks a pretty competent raster-to-vector, BTW.

Edited by user Sunday, November 06, 2016 7:49:13 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tim Olson  
#3 Posted : Sunday, November 06, 2016 9:18:35 PM(UTC)
Quote
Tim Olson

Rank: Senior Member

Joined: 2/2/2007(UTC)
Posts: 4,718
United States

Was thanked: 159 time(s) in 140 post(s)
Hi Murray

ViaCAD can create a Polyline with the following commands:

--Change Object Type to PolyLine
--Join Two or more Lines
--Show Free Edges of a mesh
--Slice a Mesh

>>gotta be grouped to be seen as contiguous
If it is all lines, I'll often use the Join command instead of group.

FYI, the Mesh to Analytic tool can also be used on Polyline where it will convert a Polyline back into an arc/circle/ellipse.

Holler if you have some PolyLine suggestions!


Tim

Edited by user Sunday, November 06, 2016 9:21:10 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Tim Olson
ViaCAD/Shark Development Team
EvoSoft
Links to ViaCAD Resources
murray  
#4 Posted : Sunday, November 06, 2016 10:05:08 PM(UTC)
Quote
murray

Rank: Senior Member

Joined: 9/24/2014(UTC)
Posts: 114

Thanks: 2 times
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Contextual smarts would be useful. If a tool like extrude/sweep in invoked and you select a segment in a chain with coincident endpoints, whether a multiline, polylines, polygon, it's a reasonable bet that the chain is the intended profile rather than the single segment. A keypress option?
Quick Reply Show Quick Reply
Users browsing this topic
Guest (2)
New Topic Post Reply
Forum Jump  
You can post new topics in this forum.
You can reply to topics in this forum.
You can delete your posts in this forum.
You can edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.