logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Art Smith  
#1 Posted : Thursday, January 25, 2018 5:48:25 PM(UTC)
Art Smith

Rank: Senior Member

Joined: 1/16/2015(UTC)
Posts: 268

Thanks: 36 times
Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
the "guy" operating the "tap" this morning clearing wasn't paying attention; see attached image upper left insert. being the "afternoon guy" and an eternal optimist I assumed the fix for the incorrectly tapped hole was a "deep select" and a text box adjustment away........................ see attached image upper right insert. no amount of pleading, muttering, or changing the values in the text box had any effect on the tapped hole representation!
am I doing something incorrectly?
...known problem??
...functionality that doesn't exist yet???

how is the problem best corrected? it's far too many operations in the past to "undo".

Art
artesmith@earthlink.net
Art Smith attached the following image(s):
thread tool question.jpg (51kb) downloaded 19 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
murray  
#2 Posted : Thursday, January 25, 2018 8:44:58 PM(UTC)
murray

Rank: Senior Member

Joined: 9/24/2014(UTC)
Posts: 195
Australia

Thanks: 3 times
Was thanked: 29 time(s) in 27 post(s)
Fill the hole(boolean addition)/delete face/s/defeature and redo to spec?
mitchb  
#3 Posted : Friday, January 26, 2018 7:59:09 PM(UTC)
mitchb

Rank: Guest

Joined: 4/29/2015(UTC)
Posts: 41

Thanks: 1 times
Was thanked: 15 time(s) in 11 post(s)
Select the thread with the "Select Deep" tool and change the pitch in the Pitch data box. You can also select the thread in the "Entities" list and use the Inspector, curiously the pitch entered here must be twice the desired amount. Entered in the data window data box works as expected.
mitchb attached the following image(s):
Screen Shot 1.png (438kb) downloaded 6 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
thanks 1 user thanked mitchb for this useful post.
Art Smith on 1/27/2018(UTC)
Art Smith  
#4 Posted : Saturday, January 27, 2018 1:00:52 AM(UTC)
Art Smith

Rank: Senior Member

Joined: 1/16/2015(UTC)
Posts: 268

Thanks: 36 times
Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
mitchb-

pitch isn't my problem; the thread is too short. per your suggestion I tried the Inspector approach to no avail. the software goes off and thinks for a while before coming back with no change............

Art
artesmith@earthlink.net
Art Smith attached the following image(s):
thread tool question response 01-26-2018.jpg (68kb) downloaded 5 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
UGMENTALCASE  
#5 Posted : Saturday, January 27, 2018 2:05:44 AM(UTC)
UGMENTALCASE

Rank: Guest

Joined: 3/21/2017(UTC)
Posts: 415
Man
United Kingdom

Thanks: 15 times
Was thanked: 36 time(s) in 30 post(s)
By the sounds of it, it doesn't like a process that comes after the tapped hole. Has the surface over the hole been cut or anything like that, I'm just thinking it might not be able to figure out where the hole starts or something, therefore can't do it. You could try changing it to left handed and see if that will allow any mods, then change it back?

I'd be filling it in and doing it again, not ideal but something after the tapped hole is, I believe, causing the problem.

Other than that, it's definately a internal thread? I've accidently put a external thread in a hole, and changing it never worked, then I realised what had happened and started it again.

*edit*

I've just done a test. if you select the part, right click the thread in the history, and select 'replace solid' that will fill in the hole without adding more bits. will this work for you? Then just put the hole in again?

Edited by user Saturday, January 27, 2018 2:41:32 AM(UTC)  | Reason: more information added

ViaCAD Pro 10 + Power Pack Pro
Shark CAD + Power Pack Pro
Windows 7 Pro- MSI GL72 6QC-32GB RAM
mitchb  
#6 Posted : Saturday, January 27, 2018 3:08:58 AM(UTC)
mitchb

Rank: Guest

Joined: 4/29/2015(UTC)
Posts: 41

Thanks: 1 times
Was thanked: 15 time(s) in 11 post(s)
I'm thinking that there is another surface down in the hole that the thread tool is using as a start point. Try making the hole while holding the control key to set an associative point to the hole and use that for the thread start point.
Art Smith  
#7 Posted : Tuesday, February 20, 2018 10:54:59 AM(UTC)
Art Smith

Rank: Senior Member

Joined: 1/16/2015(UTC)
Posts: 268

Thanks: 36 times
Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
another "PowerPack/Modify/Thread" tool opportunity/challenge (aka: problem. without regard to the specified thread depth, the thread tool is providing on the order of 3/4's of one thread.... an overview chart AND file are attached. thanks

Art
artesmith@earthlink.net

Edited by user Tuesday, February 20, 2018 10:57:35 AM(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
collector plate fault isolation.sfx (45kb) downloaded 3 time(s).
Art Smith attached the following image(s):
thread tool fault isolation.jpg (34kb) downloaded 6 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
mitchb  
#8 Posted : Tuesday, February 20, 2018 2:11:43 PM(UTC)
mitchb

Rank: Guest

Joined: 4/29/2015(UTC)
Posts: 41

Thanks: 1 times
Was thanked: 15 time(s) in 11 post(s)
Change the length to -0.750. The orientation of your part is upside-down.
mitchb attached the following image(s):
Screen Shot 1.png (234kb) downloaded 0 time(s).

You cannot view/download attachments. Try to login or register.
thanks 1 user thanked mitchb for this useful post.
Art Smith on 2/20/2018(UTC)
Art Smith  
#9 Posted : Tuesday, February 20, 2018 3:00:05 PM(UTC)
Art Smith

Rank: Senior Member

Joined: 1/16/2015(UTC)
Posts: 268

Thanks: 36 times
Was thanked: 8 time(s) in 7 post(s)
mitchb-

THANKS, that's got it!! changed the length but never thought to try the sign bit............

Art
artesmith@earthlink.net
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.